Historie

Het pand werd gebouwd in 1922 door de Familie Boymans. Het huisveste in de beginjaren naast een Café met zaal en kegelbaan ook nog een aantal andere bedrijfjes waaronder een kapperszaak (huidige ingang), Transportbedrijf Boymans en een schoenmaker (achterom onder het podium).

Na de 2e wereldoorlog is het Café nog een paar keer van huurder gewisseld (waaronder Familie Frings, Herman Boymans en Adri Wischmann) totdat in 1975 het huurcontract van laatstgenoemde afliep. Vanaf 1973 was al bekend dat meneer Wischmann zijn huurcontract niet meer zou verlengen. Het pand verkeerde toen in een slechte staat. 

Een sfeerimpressie:

  • Geen centrale verwarming; kolenkachels, geplaatst midden in de grote zaal en het café, moesten voor warmte zorgen,
  • De toiletten waren buiten en van een zeer slechte staat,
  • Soms hield men het met een regenbui binnen niet droog,
  • De kegelbaan lag nog in de grote zaal.

Het pand was nog steeds eigendom van erven Boymans maar deze waren niet meer bereid in het pand te investeren. Derhalve werd in 1973 een stichting in het leven geroepen met als doel het pand te renoveren en te gaan gebruiken als een Gemeenschapshuis voor de Groenstraatse gemeenschap. Om dit doel te realiseren moest men met vele partijen een akkoord proberen te bereiken waaronder de verenigingen, de lokale politiek, erven Boymans en de Brand Bierbrouwerij. Na vele discussies kon men dan toch eindelijk in 1975 beginnen met het plannen van de verbouwing.

Door de grote langdurige renovatie, waardoor het lokaal tijdelijk dicht moest, zagen verenigingen zich genoodzaakt tijdelijk uittewijken naar andere accomodaties in de buurt. Vanaf februari 1977 werd het Gemeenschapshuis 't Ströatje weer geopend en konden de verenigingen terugkeren naar de vernieuwde, van alle gemakken voorziene, accomodatie.

Vanaf 1979 werd het Gemeenschaphuis beheerd door Joep Weijers totdat in 1995 Loed Hertogs het van hem overnam. Door veranderde wetgeving moest Cafe en Partycentrum 't Ströatje nogmaals fors verbouwd worden, hoofdzakelijk vanwege het terugdringen van geluidsoverlast.

Cafe en Partycentrum 't Ströatje vervuld nog steeds een belangrijke functie binnen de Groenstraatse gemeenschap. 

Voor meer informatie kunt u ons altijd bellen of gedurende openingstijden altijd binnenkomen

Klik hier
Website laten maken door Modual.